Mühendishane Mesleki Kariyer Tamamlama Projesi nedir?

Dünya tarihi, bir kişinin ne çok şeyi değiştirdiği ve insanlık için çok önemli sonuçlara vesile olduğu birçok örnekle doludur. Belki de bizim bu projemiz işte "O" bir insanı arama projesi...
0

Yıl

0

Şehir

0 +

Öğrenci

Mühendishane ve Mühendishane 2.0 nedir?

Mühendislik öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu yetenekleri kazanmaları hedefiyle 2016 yılında Mimar Sinan Mühendisler Birliği bünyesinde kurulan Mühendishane Mesleki Kariyer Tamamlama Projesi 2022 yılında günümüz şartlarına uygun olarak Mühendishane 2.0 başlığıyla modüler bir formata dönüşmüştür.

Mühendishane 2.0’n Kazandırdığı Yetenekler

  • ⁠İletişim Becerileri
  • Tasarım Odaklı Düşünme
  • Takım Çalışması
  • Dijital okuryazarlık

Dünden Bugüne Mühendishane

Mühendishane ve Mühendishane 2.0 Projesi sayesinde iletişim becerileri, tasarım odaklı düşünme, takım çalışması ve dijital okuryazarlık gibi bugünün ve yarının en önemli yeteneklerini kendi medeniyet tasavvurumuz çerçevesinde 19 ilde 2000’den fazla öğrenciye kazandırılması sağlandı.

Yöneticilerimizin Gözünden

Mühendishane'yi yöneticilerimizden dinleyelim...

Cahit ERDOĞAN

MSMB Genel Başkanı

Neden mühendishane? Mühendishane, birlikte öğrenme, deneme, hayal etme ve üretmenin adı. Hayatamıza ve medeniyetimize bütünsel bakarak “vizyon, hikmet, cesaret ve gayret”i amaçlayan özgün bir model olduğu için mühendishane. Konusunda uzman eğitmenlerin sunduğu vizyon ve kaliteli içeriğin yanında, son derece seçkin bir öğrenci kitlesinin birbirinden öğrendiği, birlikte uygulayarak deneyimlediği ve birbirini besleyebilme imkanı bulabildiği çok kıymetli bir yapı. Yönetim ekibi, eğitmen kadrosu, ve öğrencisiyle birlikte kendini sürekli güncelleyen, ihtiyacı öngören ve gözü iyilik için ufukta olan Mühendishane, 2.0 sürümüyle ilham olmaya devam etmektedir. Nice benzer uygulamalara da öncülük edecektir.

M. Kemal Özdemir

Mühendishane Kurucu Başkanı

Günümüzde ülkelerin kalkınmasında mühendislerin rolü çok büyüktür. Özellikle katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesinde mühendisler lokomotiftir. Eskiye nazaran çağımızdaki inovatif yaklaşımların gerçek hayatta sürdürülebilir bir pazar kapması için sadece teknik yönden değil, sosyal diyebileceğimiz farklı alanlardaki ihtiyaçlara da cevap vermesi gerekmektedir. Yine bu ürünlerin geliştirilmesi aşamasında birçok farklı takımla mühendis çalışmak zorundadır. Şu anki akademik eğitim bu genel ihtiyaçların daha çok teknik kısmı hususunda donanım sağlamaktadır. Bu noktada Mühendishane projesi ideal bir mühendisin sahip olması gereken bazı yetenekleri mühendise katmayı hedeflemektedir. Geçmiş yurtdışı tecrübelerimle de kıyasladığımda, Mühendishane projesi hem çok önemli hem de çok yerinde bir projedir.

Muhammed Garip

MSMB Eski Genel Başkanı

İnanılmaz faydalı bir proje. Gençleri kıskanmıyorum desem yalan olur. Mesleki kariyeri ilk yıllarda planlama ve buna göre çalışmalar yapma. Mesleki alt dallardan birinde ihtisaslaşma ve psikolojik engellerin ortadan kaldırılarak özgüven kazanma. Mesleki tecrübelerin paylaşımı. Paha biçilmez ve maddi karşılığı olmayan bir mihmandarlık. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler.